Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Tilbage

StoVentec, det ventilerede facadesystem

StoVentec er et fugefrit og yderst effektivt ventileret facadesystem, som er meget fleksibelt med hensyn til udformning. Det kan anvendes både ved nybyggeri og renovering, og giver mulighed for yderst eksklusive facader af fx natursten, keramik eller glasmosaik.

To-trins tætning med luftspalte:
StoVentec facadesystemer er to-trinstætnet. En luftspalte mellem isoleringslag og pudsplade sørger for, at byggefugt og eventuel indtrængende vand drænes og ventileres bort. Dette giver optimal vejrbeskyttelse i udsatte områder og er desuden en optimal løsning ved stor indendørs fugtdannelse som fx i svømmehaller, mejerier og bryggerier. En klar fordel sammenlignet med konventionelle isoleringssystemer.

Plader af returglas:
Det grundlæggende element i StoVentec er en pudsbærende plade af innovativt glasgranulat. Et genvundet glasmateriale med perfekte egenskaber: lav termisk og fugtteknisk udvidelse, modstandsdygtighed overfor klimapåvirkninger, lav vægt og miljømæssigt meget rent.

Fleksibel på alle underlag:
Den fleksible underkonstruktion gør det muligt at opnå lodrette og jævne overflader, også ved ekstremt ujævne underlag og buede overflader. Selv ved fugtige vægge med revner eller ikke-bærende puds på gamle bygninger er montagen af underkonstruktionen enkel.

Overfladebehandling:
Takket være den pudsbærende plades usædvanlige egenskaber er StoVentec meget velegnet til forskellige former for overfladebehandling. Den udgør et perfekt underlag for samtlige StoDeco-profiler og kvaderelementer, samt puds med mange forskellige strukturer og kornstørrelser – i alle 800 farvenuancer efter StoColor Systemet. Også glasmosaik, natursten og teglskaller kan monteres direkte på byggepladsen. Selv med en overflade med Sto Natursten er systemet en statisk letvægter.

Økonomiske aspekter:
•Sikker facadeløsning, eftersom systemet er vejrbestandigt og slagfast
•Kan anvendes uden en omfattende og dyr forbehandling af underlaget
•Er nemt at montere og sparer dermed tid og omkostninger

Særlige egenskaber:
•To-trinstætningen giver ekstra sikring mod fugt
•Optimal byggefysik takket være den bagvedliggende ventilation
•Fugt ledes væk ved hjælp af luftcirkulation
•Perfekt til problematiske underlag: selv ekstremt ujævne flader bliver jævne
•Fugefri. Ved meget store flader og/eller ved mørke farver anbefales dilatationsfuger

Systemsikkerhed:
•Gennemtestet system (ETA), lang erfaring, selv i vejrbelastede områder
•Vind-, vand- og frostbestandigt
•Minimal risiko for revnedannelse
•Stød- og slagfast, men kan formes

Case: Bagsværdlund
Med en central og attraktiv beliggenhed i Bagsværd er boligbebyggelsen Bagsværdlund under opførelse. Fuldt udbygget omfatter projektet op mod 200 boliger som et mix af rækkehuse og ejerlejligheder i et meget grønt og naturpræget nærmiljø.

Projektet er tegnet af Prisme Arkitekter, og der er lagt vægt på design og funktionalitet af høj kvalitet. Rækkehusene bliver i to og tre etager i størrelser fra 114 til 141 m² – de fleste med carport/skur og flere gode terrasser.

Ejerlejlighederne bliver i størrelser fra 85 til 115 m² med store sydvendte altaner. Bygningerne er beklædt med StoVentec luftet facadebeklædning og pudset med StoSilco K1,0.