Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Tilbage

Arkitekter så på energirenovering med teglskaller

arkiteter_s_p_teglsten

Udvendig efterisolering med teglskaller - med respekt for bevaring af den oprindelige teglstensarkitektur - var temaet da Sto Danmark, Enemærke & Petersen, Strøjer Tegl og Pålsson Arkitekter inviterede til byggepladsbesøg i Rødovre Boligselskab.


Ca. 20 arkitekter var mødt op til byggepladsbesøg i Rødovre for at høre om og se på den igangværende energirenovering.


”Når man går nye veje i byggeriet, er der selvfølgelig en lang række forhold og byggetekniske udfordringer som man skal være opmærksom på”, fortæller seniorkonsulent Tage Ludvigsen fra Sto Danmark, som har leveret selve facadesystemet til renoveringen. Pålsson Arkitekter er arkitekt og totalrådgiver på projektet.


”Det har været en lang og meget grundig proces, men det har været nødvendingt, når vi skal levere kvalitet, som skal holde i mange år fremover. Vores ingeniører i Tyskland har været dybt involverede i projektet og de har stillet store krav til de løsninger, som vi har arbejdet med. Fordi Sto som international koncern ikke kan leve med at sende løsninger på markedet, som ikke er testet og checket på alle leder og kanter. Selve ideen med at bruge teglstensskaller i byggeriet er faktisk ikke ny. En af vores kendte danske bygninger – nemlig Børsen i København - fremstod ved sin opførsel med facader i gule teglsten, men blev senere ændret til sit nuværende udseende med røde teglstensskaller.”


”Det er lykkedes os at producere en 25 mm tynd facadetegl, som i udtryk ligner den eksisterende teglsten her i bebyggelsen til forveksling – så hele det arkitektoniske udtryk bevares”, udtaler direktør Flemming Rasmussen fra Strøjer Tegl. Samlet har Strøjer leveret 14.000 m² facadetegl til renovering af bebyggelsen. De tynde facadetegl limes uden på isoleringen, som i dette tilfælde er på 120 mm stenuld.


”Fordi det er en relativ ny måde at bygge på, har der været en hel del ny læring i processen. F.eks. har de involverede murere skullet lære at der er forskel på at lægge en hel teglsten og så skulle lime en tynd sten på en armeret pudset isolering. Men det er indtil nu gået rigtig fint og resultatet ser godt ud”, smiler Tage Ludvigsen fra Sto Danmark.


”Samtidig er der langt mindre byggerod på byggepladsen i forhold til en mere traditionel facaderenovering, fordi selve byggemetoden kræver mindre plads. Ud over energibesparelse og mindre byggerod, opnår beboerne desuden en øget komfort når isolering af facaderne er udført. Indervæggene opleves både varme og tørre, og reducerer derfor effektivt risikoen for evt. kuldestråling, mug, skimmel og svampeangreb. Så samlet set ser vi store markedsmuligheder i udvendig isolering med finish af tynde facadetegl. Det her er kun begyndelsen. Husk på, at de nye tynde facadetegl kan produceres i alle mulige forskellige brændinger og dimensioner – noget som vi håber, at arkitekterne kan se nye kreative muligheder i”, slutter Tage Ludvigsen fra Sto Danmark.

For mere information kontakt

Sto Danmark A/S


Avedøreholmen 48
DK-2650 HVIDOVRE

Tlf. +45 70 27 01 43