Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Tegl

StoBrick - den klassiske teglstensfacade

StoBrick er facadebeklædning af ægte, men tynde, teglsten. Dermed kan den energioptimerede bygning få en helt klassisk teglstensfacade. Fungerer både til nybyg og renovering.


StoBrick skal ikke mures, men klæbes direkte på underlaget, hvilket giver helt nye muligheder for facadedesign og anderledes forbandter. Dertil kommer, at StoBricks er en hårdfør beklædning, og udgør perfekt beskyttelse imod opstillede cykler, barnevogne og andet, som en facade måtte blive udsat for.


Se vores udvalgte StoBrick sten for det nordiske marked ved at downloade PDF'en i højre side.

Teglsortiment

Fuger

Se designmuligheder for fuger.

Informationsmateriale

Flere spørgsmål?

Har du spørgsmål, som du ikke finder svar på her, så kontakt venligst din lokale konsulent.

FAQ

Stenene har tilsyneladende forskellige formater. Er det muligt at få en bestemt sten i et andet format?

- De traditionelle danske blødstrøgne sten findes kun i dansk normalformat. For vores andre tegltyper findes der flere forskellige standardformater at vælge imellem, og ved større projekter kan der også produceres projekttilpassede formater. Kontakt Sto for mere info og vurdering.


Hvorfor er nogle sten 14 mm og andre 25 mm tykke?

- Det er afhængigt af det færdige produkts stabilitet. En forholdsvis ustabil tegl, som eksempelvis den danske traditionelle blødstrøgne tegl, skal have en større tykkelse for at kunne håndteres under byggeprocessen uden at revne end den hårdere brændte tegltype, som vores andre tegl består af.


Kan jeg bruge en anden fuge end Sto's?

- Nej, systemet funktionstestes i en sammenhæng med alle systemkomponenter indbygget, og fugen er en meget vigtig komponent, som man ikke kan gå på kompromis med.


Er det muligt at kombinere flere forskellige slags sten?

- Ja, der er meget brede kombinationsmuligheder.

Er der begrænsninger på forbandterne?

- Nej, i modsætning til traditionelt murværk er der hos StoBricks ingen begrænsninger.


Hvor store felter kan jeg lave uden dilatationsfuge?

- Typisk siger man 6x6 m. Ofte hjælper vi med fugeinddelingen og ofte kan felterne bliver større - dette afhænger af facadens udformning.

Kan man lave hjørner, der ikke er 90°?

- Ja, der findes forskellige muligheder for at udføre ikke vinkelrette hjørner, alt afhængigt af hvilken tegltype man ønsker.

Kan man bruge stenene på undersiden af et udhæng?

- Ja, det kan lade sig gøre, men kontakt Sto for mere specifik vejledning.

Kan StoBrick tåle at komme i jorden?

- Nogle kan, men ikke den danske traditionelle blødstrøgne.

Hvor tyk en isolering fungerer StoBrick med?

- Som udgangspunkt kan man isolere med max. en 200 mm StoFacadeplade Mineral kl 36 i systemet. Har man brug for mere afhænger det af en projektspecifik vurdering fra StoDanmark.

Falder StoBrick ikke af?

- Nej, teglet klæbes efter den såkaldte buttering-floating metode, der sikrer en rigtig god vedhæftning mellem grundpuds og tegl.