Kulfiberforstærkning

Nemmere arbejdsproces, få og korte driftstop med fiberkomposit

Betonkonstruktioner skal nu og da repareres eller forstærkes pga. øget belastning, ændret funktion eller fejl ved konstruktion/produktion. En metode, anvendt de sidste 25 år, er at lime laminat eller væv af fiberkomposit mod konstruktionens overflade.


Fordele med kulfiber, sammenlignet med konventionelt forstærkningsmateriale, er den lave vægt i forhold til styrke og stivhed, samt at det ikke korroderer. Kulfiber er også lettere at forme og påføre og det fylder mindre.


Sto medvirker i alle faser, fra forskning, udvikling og demonstration til implementeringen af de færdige forstærkningssystemer.


Med udgangspunkt i det enkelte objekt bistår vores salgskonsulenter og tekniske rådgivere gerne med forslag til de mest omkostningseffektive og miljøvenlige løsninger. Vi kan desuden hjælpe til ved beregninger og rådgive om programmer for vedligeholdelse.


Med uddannelser og seminarier formidler vi vores kompetence om kulfiberforstærkning.

For mere information:

Informationsmateriale

Både til anlæg og hus

StoFRP Plate, StoFRP Sheet, StoFRP Grid samt StoFRP Bar

StoFRP* Systemet kan både anvendes til anlægskonstruktioner som broer og p-hus samt til husbyggeri ved forstærkning af bjælkelag eller åbninger. Forstærkning af plinter og piller er nemt at gennemføre.


Forstærkning af beton med kulfiberkomposit findes beskrevet i AMA Anlæg og opfylder de tekniske krav i svenske Trafikverkets TK Bro.


*FRP=Fibre Reinforced Polymer