StoColor X-black

Varmereflekterende facademaling baseret på NIR-teknologi

Vores facadeisoleringssystem StoTherm er blevet anvendt på omkring 100 millioner kvadratmeter facade de seneste 50 år, i alle verdens klimazoner. Videreudviklingen fortsætter, og nu er det også muligt at have meget mørke farver, takket være den varmereflekterende facademaling StoColor X-black.

Temperaturen på facadens overflade holdes nede

Solens stråler kan få temperaturen på overfladen af en mørk facade til at stige op til 80° C. Den matte facademaling StoColor X-black indeholder specielle NIR-pigmenter (Near-Infrared-Reflection) som reflekterer store dele af solens energi, hvilket indebærer at temperaturen holdes under 70° C. Temperaturtoppene kan begrænses til 15-20 % i forhold til materiale med normal pigmentering.


Lang holdbarhed
StoColor X-black til StoTherm facadesystem er baseret på ren akryl, for at opnå længst mulige holdbarhed ved intensive farver. Facademalingen egner sig både til nybyggeri og renovering og kan tones i samtlige farver iht. StoColor System. På grund af malingens meget høje dækkeevne behøver underliggende slutpuds ikke være tonet med NIR-pigment.

Produktkatalog

StoColor X-black

Læs mere om StoColor X-black i vores produktkatalog.

StoColor X-black

Den varmereflekterende facademaling StoColor X-black muliggør isolerede facadesystemer i mørke farver. Tysk video.

Film | 1:37